torsdag 27 september 2012

Glöm inte vem du är! ;)


Vill bara berätta något väldigt viktigt för dig som läser!!
När du föddes var du en prins eller prinsessa! 
Alla som föds vaggas in i en underbar fantasivärlds där allt existerar och sinnet fylls av magik och sagoväsen.. det fanns inga hinder för vad du kunde uppleva och genomföra.. du sprang genom livet med en nyfikenhet och optimism!


Sen hände något... du växte upp och plötsligt sa andra till dig att fantasin inte existerade!
Ledsen blev du såklart, för sagovärldar är fantastiska och gjorde dig lycklig! Nej, man ska leva i verkligheten sa folk till dig. Du gick sakta och motsträvigt bort från sagornas stig och istället ut på livets brokiga väg där inga älvor fanns som tröstade dig om du gick fel! 

Vuxna sa till dig att "du får inte skratta högt bland främlingar för det är pinsamt, du får inte prata med främlingar för de vill dig illa, du får inte uttrycka dina känslor för mycket det är jobbigt, onödigt och det gör dig svag." Verkligheten upplevdes som en sträng värld och du fostrades att vara stark! Att vara vuxen och ansvarstagande!

-Ta ansvar, sluta drömma, gör något av ditt liv och gör det nu! 


Jag tror att verkligheten/vuxenjaget med alla måsten och "krav" på vad som är rätt och riktigt (ofta tråkigt enligt mig) kan stänga dörrar till ens sanna jag, ens inre väsen! Att man stänger in sig själv.. kväver känslor och drömmar och att det i sin tur kan göra en svag och vilsen i livet. Att man plötsligt inte vet vart man är på väg. Att ha barnsinnet kvar, dvs fantasin och glädjen i att låta sig själv bara vara så galen som en och var känner för just just nuuuu, det är en befrielse! :) Att känna sig fri att uttrycka alla känslor man har i sitt inre är en styrka och ingen svaghet!! Att prata med alla medmänniskor vi möter på livets stig ger oss lärdom och visdom! Att inte tänkta på vad man får eller inte får göra eller vad som är ok/inte ok i andras ögon tar fram våran sanna person, den vi alla var född till att bli! :)

Så kom ihåg:
-Du är född som prins eller prinsessa men har bara glömt bort det medans du växte upp! :D 

Varför inte leva ut, ta ut svängarna, släppa fram känslor, vara den man är, blomma ut och låta alla energier i en sväva fritt i alla dimensioner.. inte stänga dörrar till känslor, lycka och fantasin.
Man kan ändå aldrig springa ifrån verkligheten!!! ;)


Den här bilden har jag lagt ut förut och gör det igen för den passar så bra nu hihi och jag älskar den såååå! :) :) Jag önskar att föräldrar tar sitt ansvar och inte tar fantasin ifrån sina barn utan låter dem utvecklas till sin fulla potential och inte blir rädd för verkligheten utan låter dem fäktas med drakar istället för den elaka bossen eller letar efter troll som kan rädda en från elaka pojkvänner och äta upp dem till  middag hehe ;) Ja fantasin gör verkligheten så mkt lättare att greppa, anser jag! ;)


Ett citat från Einstein får avsluta detta inlägg:
-Fantasi är viktigare än kunskap! 




3 kommentarer:

Anneli Sjögren sa...

Skitbra blogginlägg!! Och sååå sant!!
Tyvärr är det långt ifrån bara föräldrarna som tar död på den naturliga glädjen och fantasin... Skolan gör ett äckligt bra jobb med det tyvärr... Så även om man har eller är en klok förälder så slipper man inte så lätt undan!!
MER KRUMELURPILLER ÅT FOLKET!!!

I Sussis skojiga sagovärld! sa...

aaaah jädra skola! :( Morrrrr :( men om föräldern gör sitt bästa så finns allafall en chans!! :) :) Tihi Om jag får egna barn så lovar jag att ta upp den kampen för FANTASINS framtid!!!

Anneli Sjögren sa...

JAA!!! Gör det!!! :D